Home

jobroad-event-1200.png

Om mensen met een migratieachtergrond aan het werk te helpen is Accent in samenwerking met o.a. VDAB en VOKA in het #Jobroad-project gestapt.

Via dit project wordt de taal-, mobiliteit- en competentiebarrière doorbroken om tot de arbeidsmarkt toe te treden. Lokale tewerkstelling en een goede werkattitude vormen de basis voor het aanleveren van nieuwe competenties op de werkvloer. Door deze mensen binnen een jaar aan een job te helpen wordt hun integratieproces bovendien aanzienlijk versneld.

Het netwerkevent #Jobroad gaat door op 28 maart 2018 in Kortrijk. Op dit evenement wordt er gedebatteerd en in gesprek getreden met bedrijven, openbare besturen, getuigen en uiteraard met de mensen zelf. De toegangsprijs bedraagt 25 euro. De opbrengst gaat integraal naar de financiële ondersteuning voor het behalen van het rijbewijs voor de projectdeelnemers. Inschrijven voor het event kan via deze link.

Programma:

17:00-18:00

Verwelkoming en kennismaking met verschillende initiatieven die de tewerkstelling van de nieuwkomers bevorderen

18:00-19:45

Aanvang JOBROAD-event, met moderator Stef Dehullu

Inleiding: gedeputeerde Jean de Bethune (provincie West-Vlaanderen)

Presentatiefilm JOBROAD

Getuigenissen

Debat: integratie door werk

> Vincent Van Quickenborne (burgemeester Kortrijk)

> Yara Al-Adib (zaakvoerster From Syria With Love)

> Jan Goddeeris (zaakvoerder Goddeeris Piping)

> Ary Maes (trendwatcher en CEO Iconium)

> Kris Declercq (burgemeester Roeselare)

Toelichting en ondertekening 'Charter - Integratie door werk' in aanwezigheid van Rika Coppens (CEO Accent Jobs), Fons Leroy (gedelegeerd bestuurder VDAB) en Bert Mons (Directeur VOKA West-Vlaanderen)

Slotwoord Rika Coppens (CEO Accent Jobs en House of HR)

19:45-22:00

Netwerkreceptie en walking diner

Informatie:

 • 28 maart 2018
 • VIVES Campus Kortrijk
 • Doorniksesteenweg 145
 • Centraal gebouw 't Forum (parking links van het gebouw)
 • Aanvang 17:00
Recruitment_Partnership_Ekonomia.jpg

De Job Fair van Kiesweek Ekonomika wil op 16 april inzetten op een grotere aanwezigheid van West-Vlaamse bedrijven, want een groot percentage van de Leuvense studenten komen uit West- en Oost-Vlaanderen. De Job Fair is een niet te missen opportuniteit omwille van de combinatie met het nieuw concept van de Application Day. Tijdens deze Application Day krijgt het bedrijf de mogelijkheid om op 18 april een sollicitatiegesprek te voeren met studenten die er het meeste uitspringen tijdens de Job Fair.

Tijdens de 19de editie van de Job Fair kunt u kennis maken met commerciële en economische profielen uit diverse afstudeerrichtingen van de Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen van de KU Leuven. Onder de Job Fair wordt een drie uur durende jobbeurs verstaan waar een 350-tal masterstudenten uit de opleidingen Handelsingenieur, Handelsingenieur in de Beleidsinformatica, Toegepaste Economische Wetenschappen en Economische Wetenschappen op afkomen. Uw bedrijf komt in aanraking met een brede waaier van economische profielen waaronder Finance, Productie & Logistiek en Marketing.

Indien u interesse hebt om deel te nemen aan de jobbeurs kunt u hier doorklikken voor meer informatie over de opties. Een optie op maat voor uw bedrijf is zeker ook mogelijk.

RESOC_XL_Stakeholdersevent_2102.jpg

RESOC Noord-West-Vlaanderen en Trefpunt Zorg verenigen hun krachten én hun netwerk en nodigen u van harte uit voor hun zesde RESOC XL: een blik op de toekomst van zorg: anders en beter?, dat tegelijk het stakeholderscongres voor de partners van Trefpunt Zorg is.
 
We starten 2018 feestelijk met een actuele kijk op de groeiende en snel veranderende zorgsector, een speerpunt in (Noord-)West-Vlaanderen.
 
Met de RESOC XL-sessies zet ons RESOC meer dan ooit in op waar het sinds jaar en dag sterk in is: het verbinden van streekbeleidsactoren als neutrale actor. We focussen op een verruimd draagvlak, omdat zoveel mensen mee het streekbeleid in Noord-West-Vlaanderen maken. Steeds gaan we op verplaatsing naar locaties die een belangrijke rol spelen in het DNA van onze Noord-West-Vlaamse regio. De nieuwe campus van
ZoWe Verpleegkunde in Brugge is voor dit RESOC XL/Stakeholderscongres dus een meer dan logische keuze. Onze uitgebreide nieuwjaarsreceptie biedt daarna dé gelegenheid om kennis te maken met de RESOC-leden en de partners van Trefpunt Zorg.

Programma

17.30 u.

Onthaal

18.00 u.
 

Verwelkoming
Dirk De fauw, voorzitter RESOC Noord-West-Vlaanderen & Trefpunt Zorg

18.10 u.
 

Onbezorgd - Leven en werken in een geïntegreerd gezondheidssysteem
Prof. dr. Geert Van Hootegem, algemeen directeur HIVA

18.55 u.

Is er morgen nog werk in de zorgsector? Getuigenissen uit de praktijk

 • Inge Taillieu, coördinator Zorgeconomie Fabrieken voor de Toekomst (POM West-Vlaanderen): wat vertellen de cijfers ons over de (Noord-)West-Vlaamse tewerkstelling en zorgnoden?
 • Fons Leroy, gedelegeerd bestuurder VDAB: hoe pakt VDAB de groeiende vraag naar zorgprofessionals aan?
 • Ingrid Lingier, directeur ZoWe Verpleegkunde: bieden praktijkgerichte opleidingen een antwoord op de groeiende vraag naar zorgprofessionals?
 • Annelien Jonckheere, expert intermenselijke communicatie Indigo: wat betekent veranderingsmanagement in de zorgsector?

20.00 u.
 

Slot
Kim Lievens, waarnemend coördinator RESOC Noord-West-Vlaanderen

20.10 u.

Uitgebreide nieuwjaarsreceptie

Praktisch

 • Datum: woensdag 21 februari, onthaal vanaf 17.30 u., nieuwjaarsreceptie vanaf 20.10 u.
 • LocatieZoWe Verpleegkunde, Barrièrestraat 2D, 8200 Brugge (buiten de parking is de blauwe schijf verplicht)
 • Dit RESOC XL/Stakeholderscongres is gratis, maar inschrijven is noodzakelijk.

Inschrijven

Inschrijven voor het RESOC XL/Stakeholderscongres is noodzakelijk en kan tot en met 16 februari via deze link.

 

https://gallery.mailchimp.com/90b1d0fa450f923f0936798a2/images/3ce1c177-943f-4330-9ebf-8143f5d281fd.jpg

DSC_0013.JPG

In het kader van de analyse van centrumfuncties binnen regio Westhoek ging op 17 januari 2018 een stakeholdersbijeenkomst door in het Streekhuis. Het onderzoek analyseert het huidige voorzieningen- en uitrustingsniveau aangeboden in en door de vier kleinstedelijke gebieden in de Westhoek. Op basis hiervan wordt vervolgens een wenselijk niveau van voorzieningen en dienstverlening bepaald, waaraan uiteindelijk een financiële analyse wordt gekoppeld. Dit moet leiden tot een voorstel ter financiering van nieuwe centrumfuncties en of de verdere uitbouw van de belangrijkste onderdelen van een centrumfunctie voor de regio.

Op deze bijeenkomst werden de eerste resultaten van de analyse gepresenteerd. Een tweede bijeenkomst wordt voorzien op 8 februari.

De analyse geeft uitvoering aan het ESF-project versterkt streekbeleid waarbij gefocust wordt op de stedelijke motor voor de Westhoek.

 

© Resoc Westhoek | Cooked & Spiced by Tasty Creations | Powered by LMD